0735 65 75 75 office@2csysteminstall.ro

Încălzire în pardoseală

Încălzirea în pardoseală reprezintă un sistem complex de conducte cu agent termic montate la nivelul podelei și acoperite cu șapă. Este o tehnologie foarte eficientă deoarece căldura este distribuită în încăperi pe verticală, de jos în sus, reducând costurile cu până la 30% la facturile de gaz. Temperatura apei din conducte este de 30-35°C, mult redusă în comparație cu un sistem de încălzire clasic unde se ajunge și la 70°C. Agentul termic este scăzut ca temperatura, iar căldura este distribuită uniform.

Alte avantaje ale încălzirii în pardoseală sunt:

  • Extinderea spațiului și îmbunătățirea esteticii acestuia prin lipsa radiatoarelor sau a caloriferelor – nu vezi caloriferele inestetice și nu mai ești nevoit să le maschezi;
  • Lipsa curenților convectivi ca în cazul unui radiator/calorifer, care să antreneze praful din cameră; se încălzesc corpurile din cameră, și abia în cele din urmă aerul;
  • Durata medie de viață a unui astfel de sistem este de 30 de ani;
  • Se poate monta sub diferite tipuri de materiale (parchet laminat, gresie, marmură, beton, piatră, etc.) și podeaua nu este afectată în timp.

Încălzirea în pardoseală implică o investiție mai mare decât încălzirea prin radiatoare, dar confortul este mai ridicat, eficiența este mai mare decât la încălzirea clasică prin radiatoare, iar mersul direct pe podeaua încălzită are beneficii asupra sănătății.

Încălzire în pardoseală

Imagini montaj

System Install efectuează montaj instalație de încălzire în pardoseală în Timișoara și zonele limitrofe. Solicitați oferta personalizată aici.